Ubud, Nick's homestay

Efter några dagar i Kuta tog jag en taxi till Ubud, som ligger mer i mitten av ön. Taxiresan dit var en upplevelse i sig, fy fan vad de kör illa här. Min taxichaufför var som tur var en duktig förare, men den övriga trafiken var helt störd.
Hur som helst kom jag fram oskadd och efter en stunds letande hittade jag "hotellet" jag skulle bo på. Nick's homestay heter det och det är mer som en stor gård med små byggnader, där varje rum har en egen ingång, och ägarna bor även här, så det är inte riktigt som ett hotell. Det är svårt att fånga känslan på bild, det är verkligen lugnt där, som att gå in i en annan värld från den stressfulla gatan utanför. Hotellet ligger mitt i centrum i Ubud, så det är verkligen coolt att det kan vara så tyst där inne.


Första måltiden jag vågat mig på i Bali.
Hotellets hund som jag såklart blivit kompis med.

De har fullt med fåglar över hela gården, inklusive tuppar som gapar utanför mitt fönster på morgonen.
Denna filur blev jag såklart också kompis med. Den pratar, men hör inte vad den säger (troligen pratar den balinesiska eller indonesiska)
Runt kvarteret ligger Apskogen, som jag besökt två gånger. Bilder därifrån kommer en annan dag. Denna apa snor mat från en av gåvokorgarna som står utställda på gatorna av lokalborna till deras olika gudar. Ska försöka få nån bättre bild på dessa gåvor.


Allmänt | |
Upp