Rockhampton, del 1

Ungefär mittemellan Brisbane och Cairns ligger en stad, med ca 60 000 invånare, som heter Rockhampton. Där stannade jag några dagar, och tyckte verkligen om det. Gick bland annat på zoot där.
En sån här bjässe höll jag på att köra på en gång, riktigt läskigt. Det var skugga på vägen från träd, men jag tyckte mig se en död orm på vägen. Det var först när jag var några meter från "ormen" som jag såg att det inte var en orm, utan änden av svansen på en enooooooooorm varanjävel som täckte hela mitt körfält. Var sjukt nära att köra på den/väja av vägen, men den flyttade på sig bokstavligt talat i sista sekund. Både jag, varanen och bilen överlevde utan skråma så det var ju positivt i alla fall. Det var första och sista gången jag såg en varan i det vilda. Det finns gott om "små" ödlor överallt, men de stora tror jag aldrig jag hört någon stöta på.
Only in Australia.
 
En dag vaknade jag av att ett stort palmblad föll ned på min bil. Ser kanske inte så farligt ut, men de är riktigt tunga.
Alltid kul att titta vem som sitter i bilen bredvid vid rödljus. Ännu roligare är det när det är en hund sitter med huvudet ut genom fönstret och råglor på en.
Vet inte om det syns något vidare om man inte tittar i mörkret, men stjärnhimlen i Rockhampton måste vara den bästa på hela östkusten. Har aldrig sett så mycket stjärnor i hela mitt liv tror jag.
Allmänt | |
Upp