Cairns, del 4: Great Barrier Reef

I Cairns var tanken att jag skulle dyka, och även Dany och Daniellë hade samma plan, så vi bestämde oss för att göra det tillsammans! Vi åkte med en båt som stannade på tre ställen på revet, varav man fick snorkla på två ställen och dyka på ett. Vi blev alla lite sjösjuka, men det gick som tur var över när man väl hoppade i plurret.
Kul att åka båt.
Foto-på-foto: Daniellë, jag & Dany.
Snorkeldags!
Jättemusslor.
Kolla in den äckliga grejen som ligger på botten, ser ut som en gigantisk snigel (den är kanske en halv-en meter lång)
Detta är tecknet för "okej" när man dyker.
Här visar en av instruktörerna upp en sjögurka. Kommer inte ihåg vad just den sorten hette, men den hade ett långt och roligt namn. Fick hålla och klappa en sån när jag dök, ganska cool.
Det var skitcoolt både att snorkla och att dyka, hade ju aldrig gjort något av det tidigare. Var dock lite besviken att jag inte såg mer fiskar eller någon sköldpadda, och att de fiskar jag såg var ganska rädda. Också själva revet hade jag förväntat mig mer färgglatt. Men over all var det skitbra och väldigt värt pengarna. Vet inte om jag kommer dyka igen, för jag tyckte det var väldigt påfrestande pga att jag tyckte andningen var svår, men roligt att ha testat på, och snorkla kommer jag definitivt göra fler gånger (fattar inte att jag aldrig har gjort det tidigare).
Tre trötta med sina välförtjänta diplom!
Tog även en bild med Jason, som dök med oss.
Allmänt | |
Upp