Anzac day & Luna Park

Nu börjar jag ligga efter med bilderna i telefonen igen, men det kommer snart fler inlägg här. Förra helgen "firade" de Anzac day här i Australien. Det är en dag då de minns och hyllar de som stred i Anzac (Australian and New Zealand Army Corps) framför allt under första världskriget. Jag, Lucia som jag träffat tidigare, träffades på stan tillsammans med två andra au pairer, holländska Lisette och tyska Janine. Där fanns massa blommor för Anzac day, och flera event/hyllningsceremonier.

Vi tog en snabb titt innan vi gick vidare och till sist hamnade vid Saint Mary Cathedral.
Varje gång jag gått förbi katedralet har det varit minst en bröllopsfotografering utanför med asiater, och likaså denna gång.
Eftersom ingen av oss varit inne i katedralet förut bestämde vi oss för att gå in och titta. 


Efter det hamnade vi på nåt café då vi alla var hungriga.
Vi fick därefter omkring på stan och kollade på olika street performances innan det började ösregna. Köpte ett nytt paraply och tog mig till busshållplatsen och begav mig hemåt. 
Idag träffade jag Lucia och Lisette från förra helgen tillsammans med tre andra au pairer jag inte träffat tidigare. Vi gick omkring lite på stan och vid The Rocks innan vi hamnade på ett franskt café. Tog nån macka som inte var så mycket att hurra för men dyr var den ändå.
Efter det åkte vi tåg över Harbour Bridge för att gå till Luna Park (ett nöjesfält) och ta bilder och äta glass. 

Trodde det skulle vara mycket större än det var, ungefär som Gröna Lund, så det var en ganska stor besvikelse.
Glassen var i alla fall god, utsikten var fin och sällskapet var trevligt. Bilden nedan togs med någon av de andras mobil som uppenbarligen inte hade den bästa kameran. Men detta är i alla fall de jag träffade idag: holländska Lisette, jag själv, Jana från Schweiz som är halvsvensk, italienska Lucia, franska Julie och polacken Natalia.

Vi ska ses nästa helg igen. Enligt väderrapporten ska vädret bli prima nästa vecka (äntligen!!!), vilket passar mig utmärkt då familjen jag bor hos är på semester och jag därmed är ledig om dagarna. 
Allmänt | |
Upp