Birthday Weekend

I fredags fyllde Lucia 23, och i lördags var det min tur att fylla 20. Vi tänkte att skulle gå ut och fira tillsammans på fredagen, vilket vi gjorde. Tillsammans med detta gäng gick vi till Darling Harbour för några drinkar på Hard Rock Cafe.
Lite senare gick vi till The Argyle, som är en nattklubb i området The Rocks. Där firade vi in min födelsedag och blev vi kvar till stängning vid 3-4-tiden. Bra ställe med andra ord.
Dagen därpå träffade jag Lucia & Lisett på eftermiddagen. Vi köpte med oss lite nachos och satte oss på Observatory Hill för att se solnedgången. Lite halvtrötta.
 
Mörkt blev det snabbt så vi vandrade vidare till Darling Harbour med målet att hitta en italiensk restaurang.
Till sist hittade vi ett bra ställe. Jag åt pizza och de åt pasta. Riktigt gott, och även italienaren godkände maten.
Sedan passade vi på att se fyrverkerierna när vi ändå var där. Grattis till mig liksom!
Efter det tittade vi på några street performers, och sedan mötte vi upp Janine och gick till Star Bar i centrala Sydney. Där blev vi kvar resten av kvällen/natten.
Söndagen blev det inte mycket av. Tog igen sömn i princip. Tack till alla som gratulerat mig, läst om mig i Katrineholms-Kuriren och som är inne här och läser!
 
Allmänt | | Kommentera |

Sydney Harbour Bridge, Observatory Hill & Darling Harbour

I lördags träffade jag Lucia, Lisette & Natalja. Vi gick över Sydney Harbour Bridge eftersom de aldrig gjort det förut.
Mycket bilder togs i vanlig ordning.
Jag, italienska Lucia, holländska Lisette & polska Natalja.
Vi försökte hinna till en plats där man kan se solnedgången, men kom tyvärr dit lite sent. Men vi såg lite grann från bron i alla fall.
Observatory Hill hette stället vi ville se solnedgången från. Det är en park på en kulle vid sidan av bron.
Trots att vi missade själva solnedgången fick vi i alla fall se lite fina färger på himlen.
När solen försvann gjorde så även värmen. Vi begav oss då till Darling Harbour för middag.
Det satt riktigt fint med tvårätters efter att ha gått omkring i Sydney och inte hunnit med att äta på hela dagen. Efter middagen slog vi oss ned vid hamnen så som hundratals andra, för att se på fyrverkerierna de skjuter upp varje lördag.
Det var fint men jäkligt kallt. Jag som inte har varken jacka eller byxor med mig till Australien. Hade inte förväntat mig att det skulle bli så pass kallt som det faktiskt är nu, särskilt på nätterna (gissar på ca 10 grader). På dagarna när det är soligt är det fortfarande skönt men så fort det blir molnigt eller kväll så blir det kallt hur snabbt som helst. Hoppas jag klarar mig från fler förkylningar, för fler jacklösa kvällar i Darling Harbour blir det garanterat.
 
Allmänt | | Kommentera |

Manly Beach

Den senaste veckan när jag varit ledig har jag varit på Manly Beach en hel del, både ensam och i sällskap av Lucia & Lisette. Åker man dit med färja startar man från Circular Quay i stan, och resan tar ca en halvtimme.
Till vänster om stranden finns en liten klippa där man kan klättra lite.
Till höger om stranden finns en liten promenadsträcka till Shelly Beach.
Mittemellan stränderna finns en "havspool" i Cabbage Tree Bay.
Shelly Beach.
Tar man färjan tillbaka till stan vid 4-5-tiden möts man av solnedgången.
Åker man bil hem kan man också möta solnedgången märkte jag.
Blev så bländad att jag fick stanna och vänta tills solen gått ned innan jag kunde fortsätta köra, men det gjorde inte mig så mycket då jag kunde passa på att ta några bilder.
 
Allmänt | | En kommentar |
Upp