Vinterlov

Nu är denna arbetsvecka över. Jobbade fulla dagar måndag-torsdag då barnen har vinterlov. Nu har min värdfamilj dock åkt till Melbourne för semester, och jag har därmed huset för mig själv och en veckas ledighet. Jag har även tillgång till bil, så jag kommer under nästa vecka försöka bocka av så mycket som jag kan av min to-do-list i Sydney. Har ju relativt kort tid kvar här innan jag reser vidare uppåt i landet, så jag måste se till att hinna med allt jag vill göra. Imorgon ska jag träffa en tysk familj i grannförorten, för att eventuellt hjälpa dem med skjutsning av barnen etc några timmar nästa vecka.
 
Här kommer lite random bilder. Det är ju vinter här nu, men för mig känns det som en blandning mellan svensk vår och höst. Luften är frisk, men solen är oftast framme och det är inte världskallt så länge det inte blåser. Lövträden är oranga och löven börjar falla.
Samtidigt blommar andra växter för fullt.
Har ju sagt att jag ska lägga upp bilder på hur de parkerar här. Det är dock inte det lättaste, eftersom jag ser de flesta dåliga parkeringarna när jag själv kör och inte kan stanna och ta bilder. Men här är två sköna parkeringar från förra veckan.
Denna ser inte lika illa ut på bild som den gjorde i verkligheten. Detta är i en rondell/vändzon (vet inte vad jag ska kalla det. Det är slutet av vägen som går till "mitt" hus, och det är en som en vändzon fast med en rund plätt med träd i mitten, som en rondell med endast en in- och utfart). Jag måste alltså köra förbi här för att komma till garaget, men blir tvungen att backa och köra andra hållet mot enkelriktat för att komma dit. Kör ju en ganska stor bil och hade aldrig kommit förbi här. Det syns som sagt inte på bilden, dels på grund av vinkeln och dels på grund av att bilen som står där är så liten, men ni förstår säkert.
En rolig ödla jag såg för ett tag sedan.
Fakta om Australien: All mat och alla hygienartiklar är svindyra. En Colgate Max Fresh-tub som jag alltid använder kostar normalt 7-10 dollar här, vilket motsvarar 50-70 svenska kronor. Är dessutom övertygad om att de är betydligt mindre här än hemma. När de är på rea för 4 dollar (ca 30 kronor) blir man överlycklig och köper flera tuber. Alla tandkrämer här ligger i kartonger ("kul" fakta). Vet någon exakt hur mycket en sådan tub kostar hemma?
Just nu sitter jag i sängen och har gått igenom massa bilder på telefonen och fört över dem till datorn. Bredvid mig har jag katten som jag ser efter när familjen är borta. Han har äntligen (efter att jag varit här i ca ett halvår) vågat sig upp i min säng och har varit där hela dagen. Annars har han alltid lagt sig på golvet när han är i mitt rum. Tror han är lika nöjd med uppgraderingen som jag är.
Allmänt | |
#1 - - Alex:

En tandkrämatub kostar väl runt 20 spänn i Sweden om inte rusta fått spunk och säljer dom för en tia.

Upp