Flyt och oflyt med George

Som många av er redan vet har jag nyligen köpt en campervan som jag kommer att resa på östkusten med inom kort. Louise och Matilda har hjälpt mig komma fram till hans namn: George. Jag har under veckan städat ur den och tvättat den, samt köpt alla nödvändigheter som inte redan fanns i vanen. Här kommer lite bilder på den, nu när den i princip är redo för att rulla. Utvändigt:
Man får en hel del blickar när man är ute och åker med den. Killen jag köpte den av var från Argentina och hade målat utsidan. Även en stor del av bakrutan hade han målat svart för att man inte ska kunna se in, men man kunde heller inte se ut när man kör, så jag har skrapat bort all färg med en kniv. Har ingen förebild på det, förutom denna med Tom och Scarlett som hjälpte mig att städa ur vanen.
Såhär såg jag ut efter att jag skrapat bort all färg.
Nu till flytet och oflytet: jag hittade vanen till ett helt okej pris, och allting fungerade utan problem. Några dagar senare slutade både en framlykta och blinkersen fungera, så jag fick ta bilen till mekanikern. Men de kunde som tur var fixa det väldigt snabbt och det blev inte alltför dyrt. Så nu hoppas jag att det var allt problem jag kommer få med vanen innan jag säljer den vidare. Flyt fick jag igen när jag häromdagen hämtade Scarlett från skolan, och parkerade bilen på den gatan jag vanligtvis parkerar den. Här i Australien har de inte återvinningsstationer och soptippar som vi har hemma, utan några gånger om året slänger man ut allt sitt skräp vid sidan av vägen utanför huset, och så kommer en särskilt sopbil och hämtar upp allting. Just den här veckan var det massvis med "skräp" på just den gatan jag parkerade, och jag fick syn på en hög som såg intressant ut. Kuddar som såg helt nya ut, förvaringsboxar och några tavlor hittade jag och tog med mig till min van. Här kommer bilder invändigt i vanen. Alla vita och beiga kuddar hittade jag. Hoppas att jag kommer kunna sova utan att frysa ihjäl, men det visar väl sig första natten.
Även en Australien-karta fann jag, som nu får pryda en vägg i vanen.
Här är tavlorna jag hittade, även de ser ut att vara helt nya. Eftersom att vanen inte har några gardiner, så tänkte jag att jag kan använda dessa som insynsskydd när jag sover.
De passar näst intill perfekt, ena för bakrutan och den andra för framrutan.
Hittade som sagt också några förvaringsboxar som jag nu har under madrassen. Nu ska jag bara försöka få plats med alla mina kläder och resväska också, men det ska inte vara några större problem. Har packat in all den "mat" jag har, samt matlagningsredskap som jag köpt. En portabel gasolspis kom med vanen, så jag kan laga min egen mat, och det finns många gratis grillplattor att använda vid stränderna.
Här är sätena. När jag hittade de "nya" fina kuddarna lade jag dit de gamla platta kuddarna som kom med vanen på sätena. Köpte också en liten blomma att sätta på ratten för det var ett fult hål där, hahaha.
Vanen är för övrigt automatväxlad till skillnad från de flesta andra vanar här, så det kommer underlätta när jag kommer köra så långt ensam på "fel" sida av vägen (även om det inte känns som fel sida för mig längre). Den är lite trögstartad ibland, men när den väl är igång går den hur bra som helst. Förhoppningsvis kan jag resa hela vägen upp till Cairns och tillbaka till Sydney utan några fler problem. Om inte får jag helt enkelt långtidscampa någonstans, hahaha. Ungefär såhär kan det att se ut infrån sängen:
Allmänt | |
#1 - - Mattemorot:

Fina George!!! Så ledsen att jag aldrig kommer få träffa honom

Svar: :/
klaradewoul.blogg.se

#2 - - Lanjelins mamma :):

Det ser supermysigt ut :)
Glöm inte att ta med vatten i massor. Man kan aldrig ha för mycket vatten.

Svar: Tack så mycket! Har fyllt upp ett lager med vattenflaskor, så det ska inte gå någon nöd på mig! :)
klaradewoul.blogg.se

#3 - - vicis:

åhhhh fint :)

Svar: Tackar :*
klaradewoul.blogg.se

Upp