Två "små" besökare

Har hittills sluppit möten med äckliga djur, men de senaste dagarna har jag under två tillfällen sett något röra sig i ögonvrån. Ena gången stod jag och borstade tänderna när jag såg såg något slingra på fönstret. Det var som tur var bara en geckoödla, och på utsidan av fönstret dessutom.
Den andra gången var det lite värre. Stod i duschen och kände mig uttittad, så jag vände mig om och då ser jag världens största spindel som klättrade omkring på taket precis bredvid duschen. Den sortens spindlar kallas huntsman spiders (jägarspindlar) pga hur snabba de är och att de alltid letar efter/jagar mat. De är på riktigt lika stora som en hand och skitäckliga, särskilt eftersom de är så snabba. Fick höra att de inte är giftiga för människor, men vem bryr sig om det, det är att de är stora och äckliga som gör att jag inte tycker om dem. Läste dessutom nyss att de tydligen kan bita människor och att det gör ont, bara att inte giftet skadar. Och de äter passande nog geckoödlor om de får chansen läste jag också nyss. Bilden är missvisande eftersom jag tog den på avstånd, den ser liten ut men den var alltså lika stor som en hand.
Vet ej var den befinner sig nu, då ingen ville döda den och nästa gång jag gick in i duschrummet var den borta. Nu börjar det krypa på kroppen och med det säger jag godnatt.
Allmänt | | 3 kommentarer |
Upp