Två "små" besökare

Har hittills sluppit möten med äckliga djur, men de senaste dagarna har jag under två tillfällen sett något röra sig i ögonvrån. Ena gången stod jag och borstade tänderna när jag såg såg något slingra på fönstret. Det var som tur var bara en geckoödla, och på utsidan av fönstret dessutom.
Den andra gången var det lite värre. Stod i duschen och kände mig uttittad, så jag vände mig om och då ser jag världens största spindel som klättrade omkring på taket precis bredvid duschen. Den sortens spindlar kallas huntsman spiders (jägarspindlar) pga hur snabba de är och att de alltid letar efter/jagar mat. De är på riktigt lika stora som en hand och skitäckliga, särskilt eftersom de är så snabba. Fick höra att de inte är giftiga för människor, men vem bryr sig om det, det är att de är stora och äckliga som gör att jag inte tycker om dem. Läste dessutom nyss att de tydligen kan bita människor och att det gör ont, bara att inte giftet skadar. Och de äter passande nog geckoödlor om de får chansen läste jag också nyss. Bilden är missvisande eftersom jag tog den på avstånd, den ser liten ut men den var alltså lika stor som en hand.
Vet ej var den befinner sig nu, då ingen ville döda den och nästa gång jag gick in i duschrummet var den borta. Nu börjar det krypa på kroppen och med det säger jag godnatt.
Allmänt | | 3 kommentarer |

Nu är det jul igen

Under julveckan har värdfamiljen tagit med mig på julskyltning och jul-ljusshow (likt den på gröna kulle i Katrineholm) inne i stan i Brisbane. Alla affärer hade öppet till midnatt och det var sjukt mycket folk på stan.
På julaftonskvällen åkte vi runt och kollade på Christmas lights, det vill säga hus och trädgårdar som människor julbelyst extremt mycket. Det började med hus som såg ut såhär, och det är ju mer än den vanliga svensken skulle ha i sin trädgård.
Sen hittade vi en hel gata där de hade gått in för det till 100%, och även där var det ordentligt mycket folk och tittade. Det var julmusik som spelades, belysning av alla olika slag, och bildspel med julbilder.
Det här huset nedan hade Australien-tema, så all belysning hade nåt med Australien att göra - kängurur som drog tomtesläden till exempel. Tyvärr åkte vi bara förbi med bilen, så fick inte några bra bilder på det huset.
Efter det fick barnen öppna varsin julklapp, och Zali fick en kamera som skriver ut bilderna direkt.
Sedan gav jag familjen min present till dem: glögg, julmust, pepparkakor, ädelost och en aladdin-ask. De tyckte om allt. Efter det öppnade jag paketet mamma skickat hit.
Det var roligt att få hälsning från "alla" där hemma, och kul att mormor och morfar också skickade presenter (det är ju ingen jul utan trisslott). Tack!
Av familjern jag jobbar hos fick jag detta: an aussie must-have, det vill säga flip-flops. Har inte hunnit köpa några, så har gått runt i mina converse, och det tyckte de var förskräckligt.
Australisk choklad.
Av Zali fick jag detta:
Av farmorn som vi hälsat på i Sunshine Coast fick jag denna klocka.
Fick mycket mer än jag förväntat mig och har plats för att ta med mig runt i Australien+hem (har dessutom shoppat en del), så får se hur det går...
Igår var det juldagen, vilket är dagen de firar jul här, så vi åkte till en släkting på jullunch. För mig har det inte känts som jul alls, men har köpt ett lager med julmust på IKEA och har följt årets julkalender+Sunes jul och Mysteriet på Greveholm så i alla fall något kändes som vanligt.
 
Allmänt | | 2 kommentarer |

20 december

Här kommer resterande bilder från Perth.
När brödet var slut en dag gjorde jag pannkakor åt Evan till lunch, vilket han tjatade om mer eller mindre varje dag efter det, så man kan väl säga att det gick hem.
Här kommer tre bilder där Evan undersöker och pekar på saker, haha.
När jag kom dit kunde han inte räkna överhuvudtaget. Under tiden jag var där lärde han sig att räkna till 6. Han utvecklade också språket med ordförråd, uttal och artighetsfraser så som "thank you", "please", "excuse me", och han var riktigt duktig på slutet.
Jag och familjens fågel, Chicken. Han var väldigt skeptisk mot mig i början, men en dag vände han helt och vägrade gå ifrån mig.
Utomhus såg man nya sorters fåglar varje dag, den ena konstigare än den andra. Det är helt normalt att det kommer en rosa fågel gående på gatan.
Såhär såg det ut på baksidan av huset och utanför mitt sovrumsfönster.
Såhär kunde det se ut när vi kom hem.
Evan när han sover.
Såhär såg det ofta ut när Evan vaknade från sin middagslur. Han ställde sig i dörröppningen och kikade ut lite försiktigt tills någon såg honom innan han kom ut ur sitt rum.
Såhär kunde det se ut innan barnen skulle sova på kvällen. Bokläsning alla tre syskon tillsammans.
Mys med Hello Kitty.
På morgonen gick de gärna upp onödigt tidigt och väckte gärna mig genom att komma in och leka på mitt rum.
På dagarna fick de ofta för sig att klä ut sig och göra till sig.
Här står Evan och tittar på byggarbete hos grannen. Jag sa till honom att han inte fick gå ifrån gräset, och det tog han bokstavligt och stod på kanten och lutade sig fram och tittade ut.
En dag åkte jag och Evan till affären och handlade.
Köpte en glass till honom för att han var så duktig i affären.
Svampbob är kul.
Tänkte inte så långt att det var över 30 grader och att glassen skulle smälta på en gång. Det blev kladdigt kan man säga.
Här hade vi hittat fisken Nemo som varit borta, och Evan var jätteglad.
Det var allt om Perth. Uppdatering om Brisbane kommer om några dagar. Imorgon ska jag tillsammans med värdfamiljen åka till Sunshine Coast för en natt och hälsa på farmorn.
Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp